Se alle afsnit af The Crown

Med Netflix som en del af din Bland Selv tv-pakke er det nyeste afsnit af The Crown kun få klik væk med fjernbetjeningen. Du kan se The Crown på alle dine skærme - derhjemme på dit TV og din PC. Og på farten på både tablet og mobil.

Bestil Bland Selv

Kom med bag kulisserne på Buckingham Palace

I Netflixs originale serie The Crown kommer du tæt på Dronning Elizabeths liv som britisk regent og alle de problemer, der følger med den prestigefyldte titel - både offentligt og indenfor hjemmets fire vægge.

Serien giver et autentisk og nuanceret billede af det britiske kongehus - både på godt og ondt. Alle episoder er baseret på den sande historie om Dronning Elizabeths tid som regent.

The Crown er skrevet af Peter Morgan og produceret af Sony Pictures Television og Left Bank Pictures i samarbejde med Netflix. I serien møder du ikoniske britiske karakterer som Winston Churchill, Prins Philip, Prins Charles, Prinsesse Diana og selvfølgelig Dronning Elizabeth selv.

Se The Crown på Netflix

Sæson 4 - helt nye afsnit i november 2020

Nu kan du følge med i den helt nye sæson 4 af The Crown på Netflix Danmark.
Se med når Prinsesse Diana tager Prins Philips og resten af Storbritanniens hjerte med storm. Og det hele bliver ikke mindre dramatisk, når Margaret Thatcher indtager Downing Street.
Se The Crown på Netflix

Storslået skuespil

Oplev den talentfulde skuespillerinde Claire Foy og skuespiller Matt Smith i rollerne som det mest prestigefulde ægtepar i England - nemlig Dronning Elizabeth II og Prins Philip. Og se amerikanske skuespiller John Lithgow spille den britiske Premierminister Winston Churchill på imponerende vis.

Senere, i tredje sæson fra 2019, er de medvirkende skuespillere og skuespillerinder skiftet ud, da vi følger karakterernes udvikling gennem tiden. Så her kan du se den Oscar-vindende skuespillerinde Olivia Colman i rollen som Dronning Elizabeth II. Og den talentfulde og ikoniske skuespillerinde Helena Bonham Carter indtager rollen som Prinsesse Margaret Windsor, Dronning Elizabeth festlige, charmerende og til tider sardoniske lillesøster. Og så har Tobias Menzies rollen som Prins Philip.

I rollen som Prins Charles kan du se Josh O'Connor. Og så er det den unge og talentfulde skuespillerinde Erin Doherty, der er ansigtet bag datteren Prinsesse Anne.

I fjerde sæson kan du se den talentfulde 24-årige up-and-coming skuespillerinde Emma Corrin i rollen som Prinsesse Diana. Og den britiske skuespillerinde Gillian Anderson spiller Premierminister Margaret Thatcher.

Sæson 1

Dronning Elizabeth II må lære at håndtere livet på den britiske trone. Alt lige fra Winston Churchills finurlige og fremtrædende politiske personlighed til hendes søsters hemmelige og skandaløse kærlighedsforhold med Peter Townsend.

Og det bliver ikke nemmere, når The Great Smog rammer London i 1952. Du kommer også med på nært hold, når Dronning Elizabeth og Prins Philip tager rundt og besøger det gamle Commonwealth. Dronning Elizabeth har meget at lære og må håndtere mange svære udfordringer. Alt dette mens pressen følger hende og resten af den royale familie på nært hold.

Sæson 2

Dronning Elizabeth må klare ærterne hjemme på Buckingham Palace. Imens rejser Prins Philip rundt og oplever verden og Prinsesse Margaret fester løs, hvilket nogle gange ender med sladder i offentligheden.

Der opstår også problemer - både hjemme og ude. Der sker meget omkring Dronning Elizabeth - alt ændrer sig - både i Commonwealth og hjemme i England. Verden er under drastiske forandringer. Alt imens der også er en lille datter på vej til Dronning Elizabeth og Prins Philip på Buckingham Palace. Og så får Dronning Elizabeth og Prins Philip fint besøg fra USA, når Jackie og John Kennedy krydser Atlanten.

Sæson 3

Dronning Elizabeth står igen overfor store udfordringer - både derhjemme og i offentligheden. Storbritannien har brug for finansiel støtte fra USA. Og så kommer Prins Philips mor på uanmeldt besøg.

Det hele bliver ikke nemmere af, at den nye Premierminister Harold Wilson måske har forbindelse til KGB. Og hele Storbritannien ser til, da en tragisk ulykke rammer den lille mineby Aberfan i Wales. Som sædvanlig følger pressen Dronning Elizabeth og den royale familie tæt. Men nu kommer de endnu tættere på, da et tv-hold kommer for at lave en reportage af kongehuset.

Anmeldelse - The Crown hiver prestigefulde tv-priser hjem

The Crown er især blevet rost for den kvalitet i verdensklasse, og serien er ment som at skulle fortsætte til og med sæson 5. I serien bliver du mødt at flotte billeder i HD-kvalitet, og en detaljerig og ekstravagant scenografi, der giver dig det perfekte tidsbillede fra 1950ernes England og op efter.

The Crown har både vundet og været nomineret til utallige tv-priser - bl.a. de prestigefulde Emmy- og Golden Globe-priser. Og så er The Crown et ultimativt seer-hit og har scoret højt på film- og seriedatabasen IMDb.

Har du ikke tv hos YouSee?

Har du ikke tv hos YouSee?

Med en Bland Selv tv-pakke er det dig, som bestemmer indholdet i din tv-pakke. Du kan blandt andet vælge mellem mere end ti af de mest populære streamingtjenester. Og nu kan du også vælge TV 2 PLAY.